Prealoader

Novosti

Strateški razvojni plan Grada Buje-Buie za razdoblje 2022. – 2029. godine

Objava: 16.02.2024.

Strateški razvojni plan Grada Buje-Buie za razdoblje 2022.-2029. predstavlja temeljit i sveobuhvatan dokument koji se oslanja na detaljnu analizu postojećeg stanja i potencijala grada u različitim segmentima.

Plan je usmjeren na promicanje održivog razvoja kroz različite strategije i mjere koje obuhvaćaju ekonomski razvoj, socijalnu koheziju, očuvanje okoliša, poboljšanje infrastrukture, te kulturno i obrazovno unapređenje. Detaljno razrađuje pristup privlačenju investicija, promicanju turizma, poticanju lokalnog gospodarstva, unapređenju kvalitete života građana, te se fokusira na inovativne projekte i suradnju s međunarodnim partnerima.

Plan također predviđa korištenje europskih fondova kao ključnog izvora financiranja za realizaciju projekata, naglašavajući važnost transparentnosti, participacije javnosti u procesu donošenja odluka i praćenje provedbe planiranih aktivnosti.

Cilj je stvoriti dinamično, održivo i inkluzivno društvo koje valorizira svoju povijest, kulturu i prirodne resurse, uz istovremeno postizanje gospodarskog rasta i socijalne pravde.

Detaljnije – vidi vezani dokument “Strateški razvojni plan Grada Buje-Buie za razdoblje 2022. – 2029. godine”

Vezani dokumenti:
Strateški razvojni plan Grada Buje-Buie za razdoblje 2022. – 2029. godine
Odluka o donošenju Strateškog plana

Istaknuto

Skip to content