Prealoader

Centar za inkluziju i podršku zajednici

Objava: 07.03.2013.

ZVANIČNO OTVARANJE CENTRA ZA INKLUZIJU I PODRŠKU ZAJEDNICI

Dana 09. svibnja 2011.g. u zgradi “starog vrtića” pri odjeljenju Osnovne škole Mate Balota Buje, gradonačelnik Grada Buja Edi Andreašić i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese zvanično su otvorili Centar za inkluziju i podršku zajednici, organizaciju civilnog društva čije su aktivnosti usmjerene djeci s teškoćama u razvoju te osobama s intelektualnim teškoćama.

Udruga je osnovana 2005.godine, ustrojstveno organizirana na način da svakodnevno pruža usluge na lokacijama u Labinu, Poreču, Puli a od danas i u Bujama.

Centar za inkluziju i podršku zajedniciCentar pruža svojim korisnicima uslugu dnevnog boravka, usluge edukacija za svakodnevni život, uslugu edukacije u samostalnom stanovanju, uslugu mobilnog tima podrške, sportsko-rekreativne aktivnosti te izlete i organizirane odlaske na društvene događaje u zajednici.

Misija organizacije je razviti, na području Istre, sustav koji će osobama s intelektualnim teškoćama pružiti kvalitetne usluge koje se temelje na europskim i svjetskim trendovima inkluzivnih edukacijsko-rehabilitacijskih programa.

Istaknuto

Skip to content