Prealoader

Novosti

Projekt “Hello Europe!”

Objava: 07.06.2019.

Učenici talijanske osnovne škole „Edmondo De Amicis” iz Buja sudjelovali su od 6. do 10. svibnja na međunarodnom susretu u gradu Conselve (IT), organiziran u sklopu projekta “HELLO EUROPE!”, financiranog od strane Europske Unije u sklopu programa „Europa za građane” – mjera 2.1. Pobratimnjenje gradova. Susretu su prisustvovale ujedno i ravnateljica škole Katia Šterle Pincin i zamjenica gradonačelnika Grada Buja, Jessica Acquavita.

Projektom je obuhvaćeno sudjelovanje 92 građana iz Italije (Conselve), Hrvatske (Buje), Mađarske (Jaszbereny) i Španjolske (El Puig de Santa Maria).

Učenike iz Buja su ugostile obitelji sudionika iz grada Conselve te su dobili priliku međusobno se bolje upoznati i povezati.

Učenici su sudjelovali u raznim kulturnim aktivnostima, kao što su pjevačke, glazbene, plesne i glumačke aktivnosti za pripremu završnog programa obilježavanja Dana Europe te edukativne ekološke radionice i predavanja. Bila je i organizirana igra lov na blago „Otkrij Europu” u kojoj su se učenici natjecali i osvojili medalje.

Održane su bile i europske sportske igre – nogometni, odbojkaški, košarkaški i graničarski turniri na kraju kojih su podijeljena priznanja sudionicima.

Dana 9. svibnja svečano je obilježen Dan Europe uz prigodni program sudionika te završnom večerom svih sudionika projekta, predstavnika javne lokalne vlasti kao i obitelji domaćina. Kraj međunarodnog susreta simbolično je obilježen potpisivanjem pisma namjere svih predstavnika gradova partnera za daljnju suradnju u realizaciji budućih projekata.

Istaknuto

Skip to content