Prealoader

Novosti

Poziv na radionicu “Multimodalnost kao preduvjet za održivu mobilnost”

Objava: 22.05.2023.

Radionica “Multimodalnost kao preduvjet za održivu mobilnost” organizirana je u okviru projekta IstraConnect, financiranog iz programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020, a u kojem kao partner sudjeluje i Grad Buje.

U okviru projekta odobrena su bespovratna sredstva za poboljšanje održive prekogranične mobilnosti te uspostavljena javna autobusna linija koja omogućuje bolju povezanost na lokalnoj i regionalnoj razini.

Održiva mobilnost podrazumijeva različite oblike niskougljičnog prijevoza, a uz načela zaštite okoliša i niskougljičnog razvoja, temelji se na ciljevima društvene i financijske održivosti te očuvanja kvalitete javnih prostora.

Multimodalnost kao koncept mobilnosti pruža najveće mogućnosti u postizanju navedenih ciljeva, a osim prilagodbe u procesima prostornog i prometnog planiranja, ona zahtijeva i promjenu razine svijesti svih dionika sustava mobilnosti – od donositelja odluka, stručne zajednice do vlasnika automobila i krajnjih korisnika prijevoznih usluga.

Ova radionica namijenjena je upravo potonjem, a Grad Buje poziva Vas da svojim sudjelovanjem doprinesete održivoj mobilnosti u Istri.

POZIVAMO VAS NA RADIONICU ZA GRAĐANSTVO!

GRAD BUJE, VIJEĆNICA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA
Trg J.B. Tita 6, Buje 25/05/2023 u 16:30 sati

Vezani dokument:
Poziv na radionicu “Multimodalnost kao preduvjet za održivu mobilnost”

PROGRAM:

Program
Program
logos
logos

Istaknuto

Skip to content