Prealoader

Događanja

Oživljavanje povijesti u Bujama

Objava: 17.05.2024.

Povratak u prošlost na Trgu Svetog Servula – Bujski kameni lav Sv. Marka

Bujski Trg Svetog Servula će 20. svibnja postati središte kulturnog događanja koje privlači ljubitelje povijesti i umjetnosti. U 19 sati, svečano će se podići zastava Grada Buja na nedavno restauriranom kamenu postamentu, što predstavlja značajan trenutak za lokalnu zajednicu.

Umjetnost susreće povijest

Nakon svečanog podizanja zastave, događaj će se nastaviti u 19:30 na adresi Trg Josipa Broza Tita 13. Posjetitelji će imati priliku doživjeti povijesni osvrt i upoznati se s detaljima konzervatorsko-restauratorskih radova na kamenom postamentu koji nosi zastavu. Ovaj događaj ističe važnost očuvanja lokalne kulturne baštine i ponos što ga predstavljaju stručnjaci Lorrella Limoncin Toth i Tanja Šuflaj.

Zajednički napor za očuvanje baštine

Projekt je rezultat suradnje i financiranja od strane Regije Veneto, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Istarske županije. Ova suradnja naglašava kako je očuvanje povijesnih spomenika ključno ne samo za Buje nego i za širu zajednicu.

Događaj obogaćuje lokalnu kulturu i pruža priliku stanovnicima i posjetiteljima da sudjeluju u obnavljanju i revitalizaciji važnog dijela svoje povijesti. Pridružite nam se u proslavi ovog važnog trenutka i budite dio priče koja živi kroz generacije.

Oživljavanje povijesti u Bujama
Oživljavanje povijesti u Bujama

Istaknuto

Skip to content