Prealoader

Događanja

Otkrijte tajne stare uljare u Bujama

Objava: 16.05.2024.

STRUČNO VODSTVO / VISITA GUIDATA STARA ULJARA BUJE / IL VECCHIO OLEIFICIO DI BUIE petak / venerdi’ 17.05.2024. 18h

Buje će u petak, 17. svibnja, postati centar za sve zaljubljenike u povijest i maslinarstvo. U 18 sati, ispred stare uljare u Bujama, održat će se stručno vodstvo pod nazivom “Visita guidata: Il Vecchio Oleificio di Buie”. Vodič, profesor Denis Visintin, otkrit će posjetiteljima bogatu povijest maslinarstva u Istri, koja sežu još u rimsko doba.

Na ovom događaju, koji je besplatan za sve sudionike, istražit će se kako je razvoj maslinarstva oblikovao lokalno gospodarstvo, posebice kroz 18. i 19. stoljeće kada je Buje imalo tri aktivne uljare. Posebna pažnja bit će posvećena uljari u Garibaldijevoj ulici, koja je bila u funkciji sve do 1986. godine.

Događaj je izvanredna prilika za sve koji žele saznati više o važnosti maslinovog ulja u svakodnevnom životu i gospodarstvu Istre. Vodstvo će se održavati na talijanskom jeziku, što dodatno naglašava kulturnu povezanost i povijesnu važnost ovog kraja.

U slučaju lošeg vremena, vodstvo će biti odgođeno, stoga pratite najave i osigurajte svoje mjesto na ovom nezaboravnom putovanju kroz vrijeme.

Otkrijte tajne stare uljare u Bujama
Otkrijte tajne stare uljare u Bujama

Istaknuto

Skip to content