Prealoader

Događanja

Istria Wine&Walk još jednom pružio nezaboravan doživljaj ljubiteljima vina i prirode

Objava: 18.05.2024.

Buje/Brtonigla, 18. svibnja 2024. – Deveto izdanje Istria Wine&Walka okupilo je 550 vinoljubaca koji su na čak deset punktova uživali u vrhunskoj eno-gastronomskoj ponudi. Spoj vina cijenjenih lokalnih vinara i delicija nagrađivanih lokalnih ugostitelja pružio je pravi užitak za nepce.

Na deset kilometara dugom vinskom pješačkom pohodu, sudionike je dočekala ponuda istarskih vinara – Bassanese, Kozlović, Coronica, Franković, Clai, Degrassi, Benčić, Gambaletto, Celega, Cattunar, Bastian i Veralda – te gurmanski specijaliteti koji su pripremali lokalni ugostitelji i poznati chefovi poput Priske Thuring i Ane Morgan. Kušale su se delicije poput istarske parmigiane, bruschette s medvjeđim lukom, cherry rajčicama i pastrami govedinom, graha s divljači i medvjeđim lukom, te mnoge druge koje su pripremali Poluotok, Villa Soši, Stara škola, Circolo, Sirana Radošević, Food & Wine Primizia, restoran Morgan i Zajednica Talijana Nova Vas. Sudionici su imali i priliku degustirati Bujsku mistelu, tradicionalno slatko vino Bujštine, kao i aperitive popularnog Truba bara.

Bila sam na vise Wine&Walkova, ali ova tura je zbilja najbolja! Sve je lijepo označeno, punktovi za osvježenje su raznoliki i zanimljivi, vina odlična, gastro ponuda izvanredna. A tek pejzaž… prekrasno! Za svaku preporuku!“, izjavila je poznata turistička promotorica Danijela Kreković.

Brojna iznenađenja učinila su ovu opuštajuću šetnju kroz labirinte vinograda još posebnijom. Od punkta kod umjetničke Galerije Tigor u Donjim Baredinama, gdje se mogla razgledati izložba, do posjeta kušaoni maslinovog ulja POVE te zabavnog programa sa saksofonistom, DJ-em i drugim glazbenicima koji su upriličili pravu zabavu.

Iza nas je još jedan uspješan Istria Wine&Walk i drago mi je da smo i u ovom izdanju uspjeli iznenaditi naše goste brojnim unapređenjima. Kao i lani, i ove smo godine limitirali broj kotizacija kako bismo sudionicima omogućili intimniji event, što su naši gosti odlično prihvatili i uživali u prednostima boutique eventa“, istaknula je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice Općine Brtonigla te dodala:„Sjeverozapadna Istra je prepoznata kao vrhunska enološka i gourmet destinacija, a ovim eventom, od samog početka, želimo predstaviti naše vinare i ugostitelje široj publici i potaknuti dolaske u destinaciju. I ove godine, osim brojnih gostiju iz raznih dijelova Hrvatske, imamo 60% posjetitelja iz inozemstva pogotovo iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Švicarske koji su ovdje došli upravo radi našeg eventa i ostat će još nekoliko dana na području sjeverozapadne Istre. Uz to, ovogodišnji Wine&Walk bio je izbor brojnih tvrtki za organizaciju tim buildinga što me iznimno veseli.

Prekrasna priroda, bajkovito uređeni punktovi s balama sijena, ležaljkama i muzikom doprinijeli su odličnoj atmosferi i omogućili sudionicima da se opuste i uživaju u najboljem što sjeverozapadna Istra nudi.

Istria Wine & Walk jedna je od mnogih gourmet manifestacija koje van glavne sezone organizira Klaster Sjeverozapadne Istre, a koji razvojem i unapređenjem istih privlači brojne domaće i strane ljubitelje vrhunske eno-gastronomske ponude u ovaj dio Istarskog poluotoka.

Istaknuto

Skip to content