Prealoader

Novosti

Gradonačelnik održao prijem za predstavnike GDCK Buje i darivatelje krvi

Objava: 25.10.2018.

Povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u gradskoj upravi Grada Buja Gradonačelnik Grada Buja – Buie, Fabrizio Vižintin održao je prijem za predstavnike GDCK Buje i darivatelje krvi. Na prijemu je prisustvovala predsjednica Hrvatskog Crvenog križa GDCK Buje Đurđa Radošević, ravnatelj Hrvoje Kovačević, djelatnik Željko Napravnik i jubuilarni darivatelji krvi Zdravko Begić i Alen Civitan koji su krv darovali 50 puta.

U ovoj godini su Gradsko društvo Crvenog križa Buje, u suradnji s partnerom u prikupljanju krvi, djelatnosti za transfuziologiju KBC Rijeka, planirali održati sveukupno deset akcija darivanja krvi na području Buja, Novigrada i Umaga. Do danas su održane dvije akcije darivanja krvi u Bujama, obje u prostorijama Zajednice talijana Buje tijekom kojih je prikupljeno ukupno 130 bočica krvi a akciji se odazvalo 130 darivatelja. Kroz ove dvije akcije uključilo se 9 novih darivatelja.

Sukladno godišnjem planu, sljedeća akcija darivanja krvi u Bujama biti će održana u petak 23.11.2018. godine.

Predsjednica Đurđa Radošević, u svom je govoru pozvala da se jedinice lokalne samouprave aktivnije uključe u promicanje važnosti darivanja te je naglaslila slijedeće: „Naime svjedoci smo kako je kroz posljednjih nekoliko mjeseci potreba za krvi sve veća te shodno s time apeli su sve češći. Treba imati na umu kako zbog problema u brodograđevnoj industriji Uljanika i 3. maja i velikog broja odlaska radnika i mladih u cjelini moramo zajedničkim snagama pokušati pronaći rješenje kako bi naš zdravstveni sustav i dalje mogao normalno funkcionirati. Naše društvo Crvenog križa mišljenja je kako zajedničkom sinergijom javne uprave i Crvenog križa treba kreiranjem novih programa i pogodnosti podignuti broj darivatelja na razini svih JLS-a koje pokriva GDCK Buje.„

Istaknuto

Skip to content