Prealoader

Novosti

Grad Novigrad-Cittanova u Bujama predstavio projekt WONDER „Child friendly destinations“

Objava: 17.11.2021.

Grad Novigrad-Cittanova je na poziv Grada Buja predstavio projekt WONDER „Child friendly destinations“ na Zajedničkom studijskom posjetu projekta „TOURISM4ALL – Razvoj prekogranične mreže za promicanje pristupačne turističke destinacije”, financiran od strane Interreg VA programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska u kojem je Grad Buje partner. Ukupni proračun projekta je 2.596.808,50 € (EU sredstva 2.207.287,22 €)

Cilj projekta TOURISM4ALL je razviti i promovirati prekograničnu mrežu pristupačnih i inkluzivnih turističkih odredišta s prirodnom i kulturnom baštinom kako bi se smanjilo oslanjanje na sezonski turizam i promicala socijalna uključenost dijeljenjem pristupa i metoda te zajedničkim promicanjem turističkih usluga za osobe s posebnim potrebama (npr. invalidi, starije osobe).

Prvog dana Zajedničkog studijskog posjeta, u srijedu 10. studenog, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Bujama održana su tematska izlaganja o pristupačnom i inkluzivnom turizmu u organizaciji domaćina Grada Buja. Kako su i obitelji s djecom skupina s posebnim potrebama, Grad Novigrad-Cittanova je pozvan da predstavi svoj projekt kao inkluzivni turistički projekt, jer nije samo osobama s invaliditetom i starijim osobama potrebna posebna pozornost i dostupniji turistički proizvodi.

Nakon službenog dočeka Gradske uprave, Corinne Pozzecco, viša stručna suradnica za provođenje projekata i poduzetništvo ispred Grada Novigrada je imala priliku predstaviti projekt WONDER partnerstvu projekta TOURISM4ALL. Objasnili smo ciljeve projekta WONDER, korake koje je partnerstvo već poduzelo na našem putu, metodologiju koju smo koristili, rezultate istraživanja, upitnika, intervjua i odrađenih radionica te prikazali smo pregled pilot aktivnosti koje će Grad Novigrad implementirati u narednim mjesecima. Također, razgovarali smo o Akcijskom planu WONDER i WONDER Transnacionalnoj mreži child-friendly destinacija prijateljskih kao dva glavna rezultata projekta.

Projekt “WONDER – Child Friendly Destination” sufinanciran je putem programa transnacionalne suradnje INTERREG ADRION. Trajanje projekta je 24 mjeseca. Budžet Grada Novigrada iznosi 154 330 €, od čega 131 180.67 € iz sredstava programa INTERREG ADRION.

Izvor: Grad Novigrad, Corinne Pozzecco

Istaknuto

Skip to content