Prealoader

Novosti

EUROPSKI TJEDAN SMANJENJA NASTANKA OTPADA

Objava: 14.11.2019.

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG TJEDNA SMANJENJA NASTANKA OTPADA U SKLOPU PROJEKTA „IZDVOJI S(V)E-FAI LA DIFFERENZA“. PROVEDBA IZOBRAZNO-INFORMATIVNIH AKTIVNOSTI O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM NA PODRUČJU GRADOVA NOVIGRAD I BUJE, TE OPĆINA BRTONIGLA, GROŽNJAN I OPRTALJ

EU sredstvima iz Kohezijskog fonda financira se provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Novigrada, Buja, Brtonigle, Grožnjana te Oprtlja. Projekt se provodi pod građanima već dobro poznatom sloganu kampanje „Izdvoji s(v)e. Fai la differenza“. Ukupna vrijednost ovog projekta procijenjena je na 577.787,01 kn od čega je odobreno EU sufinanciranje u iznosu od 491.118,95 kn, odnosno 85%.

Aktivnosti u sklopu projekta imaju zadatak osvijestiti zajednicu o četiri specifična cilja:
1. Sprječavanje nastanka otpada
2. Odvojeno prikupljanje otpada
3. Ponovna uporaba predmeta
4. Kućno kompostiranje


Kontinuiranom edukacijom i primjenom pravila ponašanja o odvajanju otpada u svakodnevnom životu, cilj je senzibilizirati i potaknuti na razmišljanje svakog pojedinca kako svojim doprinosom može pomoći očuvanju okoliša kao najvećeg prirodnog bogatstva.


Europski tjedan smanjenja nastanka otpada 2019. će se u sklopu projekta obilježiti nizom događanja koja će na interaktivan i edukativan način potaknuti građane na akciju i pritom ih educirati.


Događanja će se održati po različitim JLS i to kako slijedi: akcija prikupljanja starog tekstila u Novigradu u hallu Sportske dvorane, radionica „Kompost za 5“ u prostoru TZ Brtonigla, radionica ponovne uporabe namještaja u Bujama koju provodi Centar za inkluziju Buje te sajam razmjene igračaka u osnovnoj školi Milana Šorgo u Oprtlju.

PLAKAT sa satnicama i sadržajem događanja u pojedinim mjestima, pogledajte OVDJE.

EUROPSKI TJEDAN SMANJENJA NASTANKA OTPADAEUROPSKI TJEDAN SMANJENJA NASTANKA OTPADAEUROPSKI TJEDAN SMANJENJA NASTANKA OTPADAPreuzmiEUROPSKI TJEDAN SMANJENJA NASTANKA OTPADA

Istaknuto

Skip to content