Novosti

Dan energetske učinkovitosti grada Buja, 31.05.2012

Objava: 28.02.2013.

U četvrtak 31. svibnja 2012. godine u atriju i prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Buja održan je Dan energetske učinkovitosti grada Buja u organizaciji Grada Buja i Pučkog otvorenog učilišta Buje u suradnji s tvrtkom HIDRA SOL d.o.o. Umag, udrugom Informo i predstavnicima Ujedinjenih naroda za razvoj u RH (UNDP).

U 9,00 sati u atriju POU Buje djelatnici tvrtke HIDRA SOL d.o.o. Umag izložili su dio svog proizvodnog programa (solarne fotonaponske sustave, solarne panele, dizalice topline voda – zrak), a posebno zanimanje posjetitelja izazvala su električna vozila za gradsku vožnju; električni automobil, skuteri i bicikle. Uz izložbu održana su tematska predavanja i radionice za sve uzraste. Za polaznike dječjih vrtića i učenike nižih razreda osnovnih škola prikazan je animirani film „Misli na sutra“ na temu uštede energije, za učenike viših razreda osnovnih škola održana su predavanja i radionica „Emisija CO2“, te predavanja „Obnovljivi izvori energije“ i „Aktualno stanje obnovljivih izvora energije u RH i njihova primjena kod krajnjih korisnika“ za građanstvo i učenike srednjih škola.

Dan energetske učinkovitosti grada Buja svojim su sudjelovanjem podržale sve obrazovne institucije koje djeluju na području Grada Buja, kao i sami građani koji su pokazali veliki interes za izloženi program. Podijeljene su brošure sa 200 savjeta kako uštediti energiju u vlastitom domu.

Istaknuto

Skip to content