Novosti

Bujski vrtići rade od 01. rujna 2020. prema posebnim uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19

Objava: 28.08.2020.

Početak rada u pedagoškoj godini 2020./2021. započinje u utorak, 1.rujna 2020.

Prijem djece vršit će se od 6.30 do 8.00 sati, a preuzimanje djece od 15.00 do 16.30 na glavnom ulazu u dječji vrtić. Zbog organizacije rada i postojećih naputaka vrtić će biti zatvoren od 8:00 do 15:00 sati.

Roditelji dovode i odvode djecu na način da ne ulaze u ustanovu, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje i djecu. Odgojitelj ili druga dežurna stručna osoba preuzima i predaje dijete roditelju ispred ulaza, primjereno dobi djeteta.

Roditelj svaki dan donosi u vrtić bilježnicu (informativku) za svako dijete posebno u koju svakodnevno zapisuje prethodno izmjerenu temperaturu (prije dolaska u vrtić).

Roditelj ne dovodi dijete u vrtić ukoliko dijete ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ima izrečenu mjeru samoizolacije, ima saznanja da je zaraženo s COVID 19.

Roditelj ne dolazi u pratnji djeteta ukoliko ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ima izrečenu mjeru samoizolacije, ima saznanja da je zaraženo s COVID 19.

Potrebne stvari za vrtić: papuče, kutija s rezervnom odjećom, posteljina u platnenoj vreći (jastučnici), pidžama te ostale stvari prema dogovoru s grupnim odgojiteljima.

Sukladno odlukama Odgojiteljsko zdravstvenog vijeća od 27. kolovoza 2020. privikavanje novoupisane djece vršit će se prema rasporedu u dogovoru s grupnim odgojiteljima.

Istaknuto

Skip to content