Prealoader

Foto Galerija

Energetska obnova zgrade Centra za inkluziju i podršku zajednici grada Buja

Objava: 18.05.2020.

Energetsku obnovu zgrade Centra za Inkluziju i podršku zajednici grada Buje na adresi Umaška ulica 1, Buje koju je Grad Buje prijavio na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 19.10.2018.godine, a prema potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade Centra za Inkluziju i podršku zajednici grada Buje iznosili su 2.608.329,90 kuna od čega je 630.596,48 kuna bespovratnih.

Gradu Buje su za predmetnu investiciju odobrena bespovratna sredstva i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH, i to u najvišem iznosu od 988.866,71 kuna.

Radove energetske obnove zgrade Centra za Inkluziju i podršku zajednici grada Buja na adresi Umaška ulica 1, Buje izvodila je tvrtka ALMES d.o.o. Viškovo, dok je nadzor nad radovima vršila Delfin grupa d.o.o.Rijeka.
Ukupna vrijednost izvedenih radova bila je 1.089.602,85 kuna, a radovi su zaključeni s prosincem 2019.godine.

Energetski razred zgrade Centra za inkluziju i podršku zajednici grada Buja koja je sagrađena 1965 godine, i ima površinu od 591,38 m2, prije energetske obnove bio je C, dok je sada nakon obnove A+.

Provedbom mjera energetske obnove (obnova vanjske ovojnice, krovišta i vanjske stolarije) osim što se izravno utjecalo na unapređenje kvalitete boravka korisnika u Centru za inkluziju, kao i na bolje uvjete rada zaposlenika ostvaren je i prvotni cilj projekta i to na način da će se ostvariti projektirane uštede u godišnjoj potrošnji energije od 73,30% koje će između ostaloga biti vidljive i na umanjenim računima za energente, a ušteđeni će novci moći biti uloženi u druge projekte.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Istaknuto

Skip to content