Prealoader

Foto Galerija

BUJE JEDAN OD VODEĆIH GRADOVA U POTICANJU ENERGETSKE OBNOVE VIŠESTAMBENIH ZGRADA

Objava: 20.06.2017.

U Vijećnici Grada Buja održana je 07. lipnja prva zajednička radionica o sufinanciranju troškova povećanja energetske učinkovitosti. Radionicu su otvorili (prethodni / sadašnji) gradonačelnik Grada Buja Edi Andreašić i Fabrizio Vižintin, koji su čestitali građanima na ostvarenim sredstvima.
 energetska učinkovitost Buje

Projektni tim za energetsku obnovu višestambenih zgrada, predstavnici tvrtke Delfin grupe d.o.o. Rijeka – Siniša Krunić, upravitelja Civitas Bullearum d.o.o. Buje – Adriano Mikolaučić i Grada Buja – Danijela Batoš Lazar, prezentirao je korisnicima daljnje korake u realizaciji bitnog projekta za građane Grada Buja.
Cilj je održavanja ovih radionica detaljnije upoznavanje zainteresiranih suvlasnika i potencijalnih izvođača sa narednim koracima provedbe projekata, pojašnjavanje postupaka nabave, kako bi se zadovoljili kriteriji Javnog poziva, izbjegle moguće pogreške i osigurala kvaliteta građevinskih radova.
Grad Buje je među prvim gradovima  u Hrvatskoj koji je dodatnim sredstvima odlučilo subvencionirati mještanima obnovu višestambenih zgrada. Uz bespovratna sredstva Europske unije, koja dodjeljuje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, Grad će sudjelovati u investiciji s dodatnih do 10 posto. Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao evaluacijskom tijelu javnog poziva s područja Grada Buja prijavljeno je 6 zgrada od kojih je jedna velika arhitektonska cjelina s 2 ulaza. Potrebno ulaganje za obnovu procjenjuje se na nešto manje od 8.300.000,00 kuna, od čega će gotovo 4.300.000,00 biti bespovratna EU sredstva, dok će Grad Buje obnovu subvencionirati s dodatnih 250.000 kn, odnosno proporcionalno iznosu investicije.

U Vijećnici Grada Buja održana je 07. lipnja prva zajednička radionica o sufinanciranju troškova povećanja energetske učinkovitosti

Plan je u narednih nekoliko godina obnoviti sve višestambene zgrade na području Grada Buja. Kako bi se cilj postigao, Grad Buje će dodatnim sredstvima i narednih godina subvencionirati energetsku obnovu višestambenih zgrada kako bi svojim mještanima umanjio troškove za postizanje uštede energije i poboljšanje uvjeta stanovanja.

Istaknuto

Skip to content