Prealoader

Foto Galerija

10. OBLJETNICA ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA BUJE

Objava: 14.03.2016.

Prije godina, točno 8. ožujka 2006. godine na inicijativu Senada Imamovića, rukometnog trenera iz Umaga, i nekolicine entuzijastičnih roditelja osnovan je Ženski rukometni klub Buje. Od tada pa do danas klub svake godine okuplja sve više djevojčica koje kroz igru, zabavu, druženje uče o svim ljepotama rukometa. Danas aktivno igra 40tak djevojčica.
U subotu 12. ožujka,  povodom 10.obljetnice u školskoj sportskoj dvorani organizirano je cjelodnevno druženje malih i velikih ljubitelja ovog sporta. U jutarnjim satima održan je 3.Županijski turnir u rukometu za djevojčice 2004.g na kojem su zabilježeni slijedeći rezultati : 1.ŽRK Buje, 2. RK Buzet, 3. ŽRK Poreč, 4. ŽRK Rovinj, 5. ŽRK Umag.
Poslijepodnevni dio bio je rezerviran za revijalne utakmice i dobru zabavu.

Prve dvije utakmice odigrane su u kategoriji mini rukometa i to između mama i kćeri 2006.,2007.,2008.,2009. godište te je svaka ekipa odnijela po jednu pobjedu što je i najpoštenije uzimajući u obzir obiteljske odnose.

Uz puno smijeha i izmorenih majčinskih lica djevojčice 2002.,2003.,2004.,2005. godište ipak su bile puno jače od svojih mama te je utakmica završila rezultatom 8:1 za djevojčice. Mamama ovaj put nisu pomogle ni pregače, kuhače, doktor, vitamini pa čak ni tri golmanice na golu jer cure su nemilosrdno punile „protivničku“ mrežu.

Posljednja utakmica održana je između najstarijih igračica 2002.godište i bivših igračica. Iako su bivše igračice pokazale još uvijek dobru formu i znanje, ipak su aktivne lavice bile bolje, te su rezultatom 12:7 porazile svoje nekadašnje klupske suigračice.

Cjelodnevna svečanost završila je Svečanom sjednicom u holu OŠ Mate Balote na kojoj se okupilo više od 100-tinjak ljubitelja rukometa, sadašnjih i bivših igračica te sportskih djelatnika.

Povodom 10.godišnjice odlukom Upravnog odbora kluba posebno su nagrađeni :
PLAKETOM : Jasna Opačak – prva predsjednica ŽRK-a Buje za postavljen kamen temeljac kluba i Senad Imamovič – prvi trener za nesebičnu pomoć u prvim rukometnim koracima.
ZAHVALNICOM : Luka Jercog, Miroslav Poznić i Renato Dizdar – za trenerska postignuća, Sergej Martinović – za najtrofejnijeg trenera ŽRK-a Buje, Mladen Šegan – za nesebičnu pomoć oko svega potrebnog, Marko Martinović – predsjednik kluba 2011.-2015. te Emili Peruško – za najodaniju igračicu.
Uz mnogobrojne zahvale svima onima koji su na bilo koji način u ovih 10 godina sudjelovali u radu kluba posebna zahvala upućena je i svim roditeljima koji su uvijek tu kada je najpotrebnije.
Nazočnima su se obratili  Giuseppina Rajko – zamjenica župana IŽ i Valdi Glavičić – zamjenik gradonačelnika grada Buja koji su posebno čestitali svima na radu, trudu i odricanjima koja su uložili u klub, ističući važnost sporta kroz koji se djevojčice uče zdravom životu, disciplini, fair playu ….U ime Sportske zajednice Grada Buja čestitke je uputila predsjednica Stojanka Puzigać..
Sadašnji trener Sergej Martinović, koji vodi sve uzraste djevojčica još od 2009. godine zahvalio je na ukazanom povjerenju, suradnicima i roditeljima na podršci, te istaknuo neke od najbitnij postignutih rezultata.
Kroz šalu, ali vrlo emotivno prva predsjednica kluba gđa Jasna Opačak prisjetila se te „davne“ 2006.godine, samih početaka i prvih koraka, te istaknula ponos i zadovoljstvo današnjim rezultatima.
U ime Rukometnog saveza Istarske županije gosp.Milenko Trišović uručio je klubu priznanje za 10 godina uspješne djelatnosti, postignute rezultate i promidžbu rukometa u Istri.
Na kraju ove svečanosti , ispunjene glazbom, plesom, mnogobrojnim zahvalama i čestitkama, bujske lavice obećale su da će biti još bolje i borbenije i da će u svojim nastupima dostojanstveno braniti boje svog kluba i svog grada.
Nama ostaje samo da ih i dalje pratimo i podržavamo.

Istaknuto

Skip to content