Prealoader

Foto Galerija

Obilježen Međunarodni dan mladih u Umagu i Bujama

Objava: 12.08.2015.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999.godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih koji se svake godine obilježava 12.08. Članovi Kluba mladih Crvenog križa Bujštine prigodno su tokom poslijepodnevnih sati 11.08.2015. obilježili Međunarodni dan mladih posjetom domu za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag. Tom prigodom voditelji kluba mladih Benjamin Osmančević i Hrvoje Kovačević održali su dvije kratke prezentacije na temu Zaštite od  vrućina i Kodova sigurnosti na vodi , dok je osoblje doma i njihove štićenike u ime Crvenog križa Bujštine pozdravila Dajana Bose predsjednica kluba mladih Crvenog križa. Nakon prezentacije osoblje doma provelo je mlade volontere kroz dom i pokazalo čime sve dom raspolaže i kako se njeguju korisnici doma. Isto tako u sklopu posjete mladi su volonteri počastili štićenike bombonima, sokovima i promotivnim materijalima Crvenog križa. Na kraju uz pomoć mladog banda „Istrian boys“ volonteri su razveselili štićenike  doma pjesmom i plesom te uz glazbu posjetili sve one koji nisu mogli izaći iz svojih soba u kojima su smješteni. Druženje se nastavilo uz  ugodan razgovor i dogovor kako će volonteri nastojat ponovno posjetiti dom. Zahvala se upućuje Ravnateljici doma za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag gđi. Diani Lekić i osoblju Doma na ugodnom dočeku gđi. Blanki  Vulin i  Sintiji Munđar.


Isto tako članovi Kluba mladih Crvenog križa Bujštine i u  Bujama su sa svojim voditeljima prigodno obilježili ovaj za mlade značajan dan, te su uz prigodan tekst uputili poruke svim ostalim mladima da se uključe i učine svijet boljim za život.


Provedenom  aktivnošću , mladi su željeli povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih odaslati  poruku  „Ostavi trag humanosti za bolji svijet“ i „Male stvari čine život ljepšim“.

Istaknuto

Skip to content