Prealoader

Događanja

Vatrogasci iz Buja proslavili svoj dan

Objava: 06.05.2024.

Bujski vatrogasci obnovili tradiciju u duhu zajedništva

Prema informacijama koje navodi istarski.hr, vatrogasci iz Buja proslavili su svoj dan uz dvodnevni program koji je uključivao sudionike iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Manifestacija, posvećena zaštitniku vatrogasaca Svetom Florijanu, održana je s ciljem jačanja međunarodne suradnje i zajedništva među vatrogasnim društvima.

Dvodnevni program započeo je vatrogasnim igrama za djecu, a završio je mimohodom i svečanom misom u crkvi Majke Milosrđa. Posebno je zanimljivo bilo sudjelovanje kolega iz Bleiburga u Austriji, koji su prvi put bili dio ovog okupljanja, piše istarski.hr. Zajedno sa sudionicima iz 13 slovenskih i deset hrvatskih vatrogasnih društava, manifestacija je pokazala solidarnost i predanost vatrogasaca.

Zabavni dio programa obogatili su nastupi klape Sv. Florijan i Night Express banda, a vatrogasna kolona s limenom glazbom na čelu prošla je gradom uz zvučne sirene. Nakon ceremonije, u duhu zajedništva i plemenitih djelatnosti, vatrogasci su se okupili na ručku gdje su građani i turisti izrazili veliku podršku.

DVD Buje, uz podršku lokalnih i regionalnih vlasti, potvrdio je svoju ulogu u društvu ne samo kroz borbu protiv vatri i elementarnih nepogoda, već i kroz nesebično volontiranje u humanitarnim akcijama. Predsjednica DVD-a Buje, Karin Rašić, izrazila je zadovoljstvo uspješnom realizacijom programa koji ne samo da jača međunarodnu suradnju, već i revitalizira lokalnu zajednicu nakon pauze zbog pandemije.

Istaknuto

Skip to content