Prealoader

Foto Galerija

BUJEŽI USPJEŠNI NA 29. MEĐUNARODNOM TURNIRU U CAMPO TURESU (ITALIJA)

Objava: 08.07.2014.

Rukometaši i rukometašice Buja nakon uspješno odrađene sezone u Hrvatskoj, nastavili su nizati uspjehe u međunarodnim vodama. U Campo Turesu (Alto Adige – IT) prvi vikend u srpnju održava se tradicionalni međunarodni rukometni turnir, ove godine 29. po redu.

Buježi su ove godine nastupili po prvi put i to u kategorijama djevojčica U12 i dječaka U12 te odmah ostavili trag. Primarni cilj odlaska na ovaj turnir bila je zabava kao nagrada za dugogodišnji rad ali svejedno uspjeh nije izostao pa su naši rukometaši-ce u obje kategorije ostvarili izvanredno 2.mjesto. Djevojčice ( Emili Peruško, Valentina Bilkić, Elda Basara, Lara Rahmanović, Petra Hrlić, Marika Božić, Karolina Mikulčić, Nikol Pujas, Luana Medica, Franka Bilkić) u finalu su izgubile na penale od ekipe Chung Yun Elementary(Taipei) rezultatom 6:8, dok je dječacima ( David Antonini, Ivan Jakić, Aron Gjini, Leo Kojčinović, Luka Pušelja, Max Marić , Ive Šantić, Tean Drlja, Matija Marolt Velić) izmaklo 1.mjesto za jedan gol protiv Dongxing Elementary School (Taipei) rezultatom 7:6.

Na turniru je nastupilo 118 ekipa iz Italije, Švicarske, Njemačke, Austrije, Hrvatske(Buje, Kaštelir, Zagreb, Samobor) i Tajvana, s više od 1200 igrača i igračica, a odigrano je više od 300 utakmica u dva dana.

19 djevojčica i dječaka iz Buja bili su pravi mali heroji ovog nezaboravnog iskustva: spavali su u domu u vrećama za spavanje, hranili se u menzi, družili se s djecom iz cijelog svijeta, izmijenili poklone,  borili su se srcem i dušom, do zadnjeg atoma snage, sa suzama u očima ali nisu odustajali i to je ono sto ih čini posebnima.

Same riječi hvale za male Buježe i njihove trenere Sergeja Martinovića i Renata Dizdara stižu sa svih strana, a posebno ponosni na njih bili su njihovi roditelji i vjerni navijači koji ih redovito prate, kao i svi Buježi koje su vjerno predstavljali.

Istaknuto

Skip to content