Novosti

17. ŠPAROGADA

Objava: 04.04.2014.

Od 25. do 27. travnja 2014. u Kaštelu pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića održat će se tradicionalna gastro manifestacija Šparogada koja vam opet priprema pregršt zanimljivosti i užitaka na bazi divljih šparoga.

Šparoga je već postala pravi simbol Kaštela pa se njoj u čast svake godine priprema bogat kulturno-zabavni, eno-gastronomski i sportski program koji okuplja sve veći broj posjetitelja, ponuđača lokalnih proizvoda, sportaša, rekreativaca, volontera i djece, jer se vještina branja šparoga uči od malih nogu.

I ove ćete godine moći okušati sreću u potrazi za najdužom šparogom koja osvaja nagradu. Ljubitelji prirode moći će sudjelovati u biciklističkim i pješačkim pohodima, a gurmani će osobito doći na svoje degustirajući najrazličitija jela od ove izuzetno zdrave samonikle namirnice.

Za malo natjecateljskog ozračja pobrinut će se sudionici gourmet natjecanja „Šparoga Cup”, u sklopu kojeg će se odabrati najvještije pripremljeno jelo od šparoga. U petak će se natjecati mladi kuhari, maturanti srednjih škola u pripremanju jela od šparoga a u subotu će se održati natjecanje kuhara profesionalaca.

Začin svake dobre istarske fešte svakako je i vesela glazba u kojoj ćete moći uživati i ove godine, a gdje je pjesme, bit će i plesa. Izađite u prirodu, naberite svoj mac i uživajte u istinskoj gozbi za nepce. Dođite na kaštelansku Šparogadu i uživajte u šparogama na tisuću načina!

Izvor: coloursofistria.com

Istaknuto

Skip to content