Prealoader

Savjetovanja s javnošću

Javno savjetovanje o zakupnini za turističko zemljište

Pubblicato: 19.03.2024.

Grad Buje objavljuje javno savjetovanje s građanima u vezi donošenja Odluke o iznosu i načinu plaćanja zakupnine za turističko zemljište na kojem su izgrađeni hoteli i turistička naselja na području Grada.

Savjetovanje je otvoreno od 19. ožujka do 2. travnja 2024. godine, s ciljem prikupljanja mišljenja i prijedloga javnosti o nacrtu ove odluke.

Predmetna odluka definira iznos i uvjete plaćanja zakupnine za turističko zemljište, u skladu s Zakonom o neprocijenjenom građevinskom zemljištu i Uredbom o uređenju zakupa na turističkom zemljištu. Zakupnina za turističko zemljište određena je u iznosu od 3,00 eura po metru kvadratnom godišnje, s mogućnošću usklađivanja svake tri godine u skladu s tržišnim promjenama.

Javno savjetovanje provodi se u skraćenom trajanju zbog zakonskih rokova i izvanrednih okolnosti koje zahtijevaju brzu akciju. Grad Buje poziva sve zainteresirane građane, pravne osobe i udruge da se aktivno uključe u savjetovanje dostavom svojih prijedloga, mišljenja i komentara putem službenih web stranica Grada.

Detaljnije – vezani dokumenti:

Prijedlog Odluke o iznosu i načinu plaćanja zakupnine za turističko zemljište na kojem su izgrađeni hoteli i turistička naselja na području Grada Buje-Buie
Obrazloženje
Dopuna obrazloženja
Obrazac savjetovanja

Ažurirano 09.04.2024.
Izvješće o provedenom javnom savjetovanju

In primo piano

Skip to content