Prealoader

Eventi

Predstavnici udruge Zelena Zemlja iz Osijeka posjetili Buje

Pubblicato: 12.05.2024.

Naša Bujština izvještava:

Ovoga tjedna gradonačelnik Vižintin upriličio je prijem za osmero predstavnika udruge Udruga Zelena Zemlja iz Osijeka.

Riječ je o udruzi čiji ciljevi uključuju promicanje građanskog društva, zaštitu prirode i okoliša, podizanje svijesti o globalnim promjenama te poticanje slobodnog izražavanja i kreativnosti. Njihova svrha je opće unaprjeđenje kvalitete života zajednice, potičući socijalnu uključenost i solidarnost. Kroz aktivno sudjelovanje u lokalnim, nacionalnim i međunarodnim projektima, udruga nastoji ostvariti svoje ciljeve te doprinijeti boljoj budućnosti za sve.

Naš glavni cilj ovog posjeta je istraživanje i podrška održivom turizmu. Istra je poznata po uspješnoj primjeni održivih turističkih praksi, što čini ovu regiju idealnim mjestom za stjecanje inspiracije i razmjenu znanja. Želimo naučiti više o ovim praksama kako bismo ih mogli primijeniti u našoj regiji i potaknuti promjene prema održivijem turizmu. Također, aktivno sudjelovanje na manifestaciji omogućuje nama da podignemo svijest o važnosti održivosti među našim članovima i širom zajednice. Osim toga, posjet Istri pruža priliku za promociju partnerstva i suradnje s lokalnim dionicima, što može rezultirati budućim projektima usmjerenima prema održivom turizmu. U konačnici, naš posjet Istri ima za cilj podržati lokalnu zajednicu i manifestaciju koja promovira tradiciju, kulturu i prirodne ljepote regije, istaknuli su predstavnici udruge na sastanku.

Gradonačelnik Vižintin zajedno s direktorom TZG-a Buje objasnili su specifičnosti našeg područja te razmijenili razna iskustva sa članovima Udruge koja broji ukupno 25 članova.

Ujedno, za navedene goste organiziran je biciklistički obilazak područja pod vodstvom Bassanesea.

U konačnici članovi Zelene Zemlje, nakon višednevnog boravka, vratili su se doma bogatiji pozitivnim iskustvima i informacijama koje će prenijeti raznim akterima na njihovom području, što istovremeno će doprinijeti promociji našeg područja.

Izvor: nasabujstina.com

In primo piano

Skip to content