Prealoader

Notizie

POZIV – “Zajedno za Bolje” Javna rasprava

Pubblicato: 02.03.2013.

Pozivamo vas da sudjelujete u Javnoj raspravi “Zajedno za bolje” koja će se održati u Bujama, Vijećnica Pučkog otvorenog učilišta, u ponedjeljak 17. rujna 2012. u 18:00 sati. Javnom raspravom Grad Buje želi potaknuti građane na aktivno uključivanje u izdvajanje jednog prioriteta društvenog razvoja.

O PROJEKTU: 

Grad Buje javio se na Poziv na razvojnu suradnju u području sudioničke demokracije i financiranja projekata društvenog razvoja u lokalnoj zajednici “Zajedno za bolje” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva na uključivanje građana u postupak zajedničkog utvrđivanja i rješavanja prioriteta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici te je zadovoljio prvu razinu prijave na natječaj.

Tijekom rujna i prve polovice listopada 2012., u suradnji s predstavnicima organizacija provoditeljica Programa Regionalnog razvoja Nacionalne zaklade, provest će se vođeni proces uključivanja građana u utvrđivanje jednog relevantnog prioriteta iz gradske strategije ili programa društvenog razvoja na temelju kojeg će se pripremiti prijedlog projekta društvenog razvoja (druga razina natječaja) za koji će se moći zatražiti sufinanciranje Nacionalne zaklade u iznosu do najviše 300.000,00 kuna /70% ukupne vrijednosti predloženog projekta) dok će Grad Buje odnosno lokalna zajednica osigurati preostalih 30% sredstava.

Ključ uspješne prijave projekta bit će uvođenje novih, inovativnih programa i usluga za građane u lokalnoj zajednici uključujući i uređenje javnih društvenih prostora za unapređenje kvalitete življenja građana u lokalnoj zajednici kroz aktivno sudjelovanje građana i organizacija civilnog društva u osmišljavanju sadržaja, upravljanju i vođenju programa u tim prostorima uz osiguranje održivosti po načelima društvenog poduzetništva odnosno poduzetništva u službi lokalne zajednice.

Rok za predaju prijedloga projekta je 15. listopada, a ako predloženi projekt bude prihvaćen isti će biti realiziran tijekom 2013. godine.

In primo piano

Skip to content