Prealoader

Notizie

Poziv za sudjelovanje u online edukaciji „Upravljanje volonterskim programima“

Pubblicato: 30.10.2020.

Mnoge neprofitne organizacije velik dio svojih programa provode uz neprocjenjivu pomoć volonterki i volontera. Kako bi svi uključeni – organizacija, volonteri i korisnici – bili zadovoljni, a provedba volonterskog programa organizacije što uspješnija, osobama koje rade s volonterima nužna su osnovna znanja iz područja volonterstva te vještine vođenja volontera/ki i upravljanja volonterskim programima.

Volonterski centar Istra od početka svog djelovanja organizira i provodi edukaciju za koordinatore/ice volontera/ki, odnosno predstavnike/ce organizatora volontiranja, s ciljem unaprjeđenja njihovih kompetencija za postavljanje temelja, planiranje, provedbu, evaluaciju i stalni razvoj volonterskih programa u svojim organizacijama. Edukacija „Upravljanje volonterskim programima“ namijenjena je predstavnicima/cama neprofitnih organizacija koje u svoj rad uključuju volontere i volonterke, početnicima i onima koji svoja iskustva žele promotriti iz drugog kuta i/ili strukturirati na novi način.

Osnovne informacije o online edukaciji „Upravljanje volonterskim programima“

– Početak/uvodni susret: 5.11.2020. (četvrtak), od 10 do 12 sati

– Način provedbe: cjelokupna edukacija provodi se u online obliku, putem ZOOM platforme (polaznicima/cama je potrebno računalo s pristupom internetu). Edukacija je osmišljena u skladu s načelima obrazovanja odraslih osoba i Standardima kvalitete za volonterske programe. Polaznici/ce tijekom edukacije rade na dokumentima i materijalima koji će im koristiti u uspostavljanju/razvoju volonterskih programa u vlastitim organizacijama.

– Ukupno trajanje: 16 sati online rada u grupi + 10 sati samostalnog rada (uz dostupno mentoriranje i povratne informacije voditeljica edukacije). Termine održavanja i trajanja ostalih susreta dogovorit ćemo na prvom susretu, ovisno o potrebama i mogućnostima sudionika, s očekivanim završetkom sredinom prosinca 2020. Polaznici koji budu prisutni u punom obimu edukacije, dobit će potvrdu o završenom osposobljavanju za koordinatore/ice volontera/ki.

– Voditeljice edukacije: Aleksandra Lera i Danijela Ustić, Volonterski centar Istra

– Troškovi edukacije (materijali, voditeljice izobrazbe) su pokriveni sredstvima projekta.

Za sudjelovanje u edukaciji „Upravljanje radom volontera“ obavezna je prijava, putem prijavnice na poveznici: https://forms.gle/6q9xGNfPXw7SdcXT8

U prijavnici se nalazi i nekoliko pitanja vezanih uz vaše dosadašnje iskustvo u radu s volonterima, kako bismo izobrazbu što više prilagodili vašim iskustvima i potrebama, hvala vam što ćete ih popuniti! Također će nam, radi usklađivanja s vašim potrebama, kao i daljnjeg razvoja online oblika edukacije o upravljanju volonterskim programima, izrazito vrijedno biti vaše aktivno sudjelovanje i vaše povratne informacije tijekom i po završetku edukacije.

Trebate li više informacija ili dodatno pojašnjenje, molimo vas da nas kontaktirate na broj mobitela 097 671 3214 ili na e-mail vci@vci.hr (Aleksandra Lera).

Srdačno,
Volonterski centar Istra

_______________________________


Edukacija „Upravljanje volonterskim programima“ jedna je od aktivnosti projekta „Jačanje

volonterstva u Istarskoj županiji“ Volonterskog centra Istra i partnera, usmjerenog na

razvoj i promociju volonterstva u Istarskoj županiji, kroz djelovanje i jačanje lokalnog volonterskog centra, s ciljem povećanja broja volontera i jačanja kapaciteta
organizatora volontiranja.

Projekt traje do kraja prosinca 2020. godine, a osim izobrazbe vaših predstavnika/ca, u razvoju i unapređenju vašeg rada s volonterima/kama, dostupna vam je i savjetodavna podršku Volonterskoa centra Istra. O ostalim projektnim aktivnostima, možete čitati na našoj internetskoj stranici.

In primo piano

Skip to content