Prealoader

Sindaco

Polugodišnji izvještaj o radu

Pubblicato: 02.08.2021.

Gradonačelnik Fabrizio Vižintin prezentirao Gradskom vijeću šestomjesečno izvješće o radu gradonačelnika.

Opisane su radnje i projekti koji su se dešavali u prvoj polovici tekuće godine. No, osvrnuo se i niz drugih stvari koje će uskoro zaživjeti.
Bilo je govora o usvojenoj odluci o uključenju u program POS-a tj. Društveno poticane stanogradnje koja će građanima omogućiti kupnju povoljnijih stanova koji će biti izgrađeni na području Buja. No, tu je i nova mjera koja će omogućiti zainteresiranima kupnju i obnovu kuća u starogradskoj jezgri po povlaštenim uvjetima.
Hvalevrijedan je i projekt “Pomoć u kući” potpisan zajedno sa Crvenim Križem Buje i koji će omogućiti pomoć najpotrebnijima. Od ostalih projekata prilikom prezentacije Vižintin je spomenuo i poduzimanje svih mjera kako bi most na GP Kaštel krenuo u sanaciju odmah nakon turističke sezone, Osnovana je i Udruga vinara Bujštine ”Bujska malvazija – malvasia di Buie”. Ona će dodatno valorizirati bujsko vino. Pokrenut je projekt obnove bujskih kapelica. Isti će biti rekreacijskog, religioznog i turističkog karaktera.
Dodatna sigurnost u slučaju požara osigurana je nabavkom novog vatrogasnog vozila za DVD. Ujedno se radilo i na projektu Navodnjavanja poljoprivrednih površina Buje-Brtonigla.
Obilježen je cijeli niz događaja i obljetnica kao što je npr. 100. godišnjica od ubojstva Francesca Papa, Posjeta Ambasadora i Generalnog konzula Republike Italije, Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, Dan državnosti, Dan antifašističke borbe…
Osim navedenog bilo je tu i cijeli niz drugih aktivnosti po svim odjelima Gradske uprave, što dokazuju razni pokrenuti i dovršeni radovi kao što su dovršetak energetske obnove vrtića, izvršeni radovi u centru za Inkluziju i podršku zajednice, asfaltiranje raznih cesta, početak gradnje rotora, pripremne radnje za rekonstrukciju cesta i parkinga, razne sanacije i uređenja (groblja, sportske zone…), izgradnja novog dječjeg igrališta, izrada razne dokumentacije i elborata, radovi na rasvjeti, izrada urbanističkih planova uređenja….i još mnogo toga.

Što se točno i gdje radilo možete pročitati u izvješću Gradonačelnika klikom na:

Izvjestaj-gradonacelnika-01-2021 (prikaz tekst)

Izvjestaj-gradonacelnika-01-2021 (prikaz prezentacija)

Izvor: Naša Bujština

In primo piano

Skip to content