Prealoader

Notizie

Joint_SECAP: Otvoreno javno savjetovanje – SECAP-ovi gradova Novigrada i Buja te općine Brtonigle

Pubblicato: 24.03.2021.

Obavještavamo vas da je otvoreno javno savjetovanje o prvom prijedlogu akcijskih planova održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama (SECAP) za područje gradova Novigrada i Buja te općine Brtonigle. Navedene SECAP-ove kroz INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014-2020 projekt Joint_SECAP financira IRENA – Istarska regionalna Energetska Agencija, a izrađuje ih Ecorys Hrvatska d.o.o.

SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan) ili Akcijski plan održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama ključni je provedbeni alat jedinica lokalne samouprave koje su potpisnici Sporazuma gradonačelnika (Covenant of Mayors for Climate and Energy). Ciljevi SECAP-a su smanjenje emisija stakleničkih plinova za najmanje 40% do 2030. godine, prilagodba utjecajima klimatskih promjena i ublažavanje energetskog siromaštva. Navedenim dokumentom se definiraju ciljevi ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama, te akcije kojima se to namjerava postići, a isti se temelje na baznom popisu emisija te procjeni rizika i ranjivosti određenog područja u trenutku izrade dokumenta.

Specifičnost projekta Joint_SECAP je to što se uz tri odvojena plana izrađuje i zajednički plan za subregiju koja se sastoji od ove tri jedinice lokalne samouprave, a takvim pristupom potiču se sinergijski efekti u borbi protiv klimatskih promjena kroz aktiviranje dijeljenih resursa na prirodno povezanim teritorijima.

Dodatne informacije o projektu možete naći na stranici https://www.italy-croatia.eu/web/jointsecap

Na narednim poveznicama nalaze se radne verzije dokumenata koje je moguće komentirati:

Brtoniglahttps://drive.google.com/file/d/1FJ8G62UkPbZkKxYQRwACqQOOLGAyJ7i8/view?usp=sharing

Bujehttps://drive.google.com/file/d/1G5WJ2hpPLvoWlb0-Eqa5ZHkSLa8C-zSC/view?usp=sharing

Novigradhttps://drive.google.com/file/d/1tPE0vqfx07vhgfaLc1PrXEK50ubg9RMY/view?usp=sharing

Zajedničkihttps://drive.google.com/file/d/12-LeEskmn_n74j8k3_EvsKu6x8KSV7tE/view?usp=sharing

Postupak je otvoren za sve dionike, a zatvara se u petak, 23.04.2021. Komentirati je moguće izravno u online PDF dokumentima ili korištenjem email adrese: antonio.frankovic@irena-istra.hr

In primo piano

Skip to content