Prealoader

Eventi

Jazz na Belvederu otvara sezonu uz Magalí Sare & Manela Fortià

Pubblicato: 10.05.2024.

Uzbudljiv početak koncertne sezone

U subotu, 11. svibnja 2024., s početkom u 19:30 sati, započinje ovogodišnja koncertna sezona na Belvederu u Bujama. Prvi koncert u nizu održat će katalonski jazz duo Magalí Sare & Manel Fortià, u sklopu projekta “Jazz na Belvederu”. Organizatori ovog glazbenog užitka su Pučko otvoreno učilište Buje i Turistička zajednica Grada Buja.

Magalí Sare i Manel Fortià: jazz i tradicija

Pozivamo vas da uživate u glazbi jednog od najuzbudljivijih mladih dueta iz Španjolske. Pjevačica Magalí Sare i kontrabasist Manel Fortià u svom stvaralaštvu spajaju tradicijske katalonske i južnoameričke pjesme s jakim jazz utjecajima. Njihov minimalistički pristup uvlači slušatelje u jedinstveni glazbeni svijet.

Umjetnički put dueta

Magalí Sare dolazi iz glazbene obitelji, a karijeru je započela pjevajući u zboru koji je vodila njena sestra. Surađivala je s brojnim glazbenicima, među kojima se ističe Clara Peya, te je bila članica Quarteta Mèlt. Manel Fortià, s druge strane, napustio je karijeru informatičara zbog ljubavi prema glazbi. Proveo je vrijeme u New Yorku, gdje je bio dio tamošnje jazz scene, prije nego što se vratio u Španjolsku i započeo suradnju s Magalí.

Glazbena magija na Belvederu

Duo je 2020. objavio album “Fang i núvols”, a nakon toga su privukli pažnju svjetskih medija. Njihov drugi album “ReTornar” inspiriran je morskim putovanjima i kulturnom razmjenom. Ova glazbena poslastica donosi nove aranžmane flamenca, tanga i kubanskih pjesama, a Magalí Sare & Manel Fortià su nastupali na mnogim svjetskim festivalima i u prestižnim klubovima.

Besplatni koncert i predivan zalazak sunca

Dođite i uživajte u izvrsnoj jazz glazbi uz najljepši zalazak sunca u gradu. Ulaz je besplatan, stoga ne propustite priliku da budete dio ovog nezaboravnog glazbenog događaja.

Program nadolazećih koncerata:

11.05.24. Magalí Sare & Manel Fortià (ESP)
07.06.24. 20:30h Zhlehtet (SLO)
05.07.24. Bolerosi (HR)
21.08.24. Borna Šercar’s Jazziane Croatice (HR)
Vidimo se na Belvederu!

Jazz na Belvederu otvara sezonu uz Magalí Sare & Manela Fortià
Jazz na Belvederu otvara sezonu uz Magalí Sare & Manela Fortià

In primo piano

Skip to content