Prealoader

Notizie

Istarski župan Boris Miletić i bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin obišli gradilište bujske srednje škole

Pubblicato: 22.07.2021.

Danas, 22.srpnja, u Bujama je gostovao Istarski župan Boris Miletić. Zajedno sa bujskim gradonačelnikom Fabriziom Vižintinom i direktorom tvrtke Vladimir Gortan d.d. Darvinom Žufićem, između ostalog, obišao je i gradilište Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci (Školski brijeg 1) čiji su radovi započeli u siječnju 2021. godine. Pri izvođenju radova/rekonstrukcije, do sada, nije bilo značajnijih problema. Sve ide prema planu. Istarski župan Boris Miletić i bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin obišli gradilište bujske srednje škole

Ugovori za izvođenje radova i stručni nadzor potpisani su 23. prosinca 2020. godine, u vrijednosti od 16,5 milijuna kuna. Budući da se radi o trenutno najpotrebnijoj investiciji u školskom sustavu koji djeluje za potrebe talijanske nacionalne manjine u Istarskoj županiji, sredstva za sufinanciranje ovog projekta osigurali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 7,5 milijuna kuna, Talijanska unija – Unione Italiana sa 6 milijuna kuna i Istarska županija u iznosu od 3 milijuna kuna. Radovi bi trebali završiti 31.03.2022. godine, nakon čega slijede aktivnosti na ishođenju uporabne dozvole i opremanje škole kako bi bila spremna za korištenje najkasnije do početka školske godine, odnosno do rujna 2022.

Istarski župan Boris Miletić i bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin obišli gradilište bujske srednje školeUkupna vrijednost projekta zajedno s opremanjem procjenjuje se na 24 milijuna kuna.

Novim rješenjem školske zgrade osigurat će se prostori za smještaj 12 učionica opće namjene, 1 elektro radionice, 1 praktikuma za ugostiteljska zanimanja, 1 radionice za mehanička zanimanja, 3 specijalizirane učionice za informatiku, matematiku/fiziku i kemiju/biologiju, kabinete, bibliotečno-informatički centar, prostor za više namjena, prostor za organizaciju i koordinaciju rada, sanitarije za nastavnike i učenike, te ostali prateći prostori. Realizacijom projekta omogućit će se bolja funkcionalna organizacija školskog prostora s ukupnom neto korisnom površinom škole od 1.715 m2, odnosno ukupne bruto površine od 1.845 m2.

Rekonstrukcija Talijanske srednje škole “Leonardo Da Vinci” jedan je od najvećih projekata na Bujštini, a njegovom realizacijom osigurat će se svi materijalno-tehnički uvjeti za kvalitetnije izvođenje odgojno-obrazovnih programa, na dobrobit mnogobrojnoj talijanskoj zajednici s tog područja.

Izvor: Naša Bujština

In primo piano

Skip to content