Prealoader

Galleria

Obilježen Svjetski dan prve pomoći u Bujama

Pubblicato: 20.09.2018.

Svjetski dan prve pomoći održava se svake godine u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina laičke prve pomoći široj javnosti. Vještine prve pomoći trebaju biti dostupne svima kao krucijalni humanitarni čin koji omogućuje ljudima da spase život i pomažu u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći na globalnoj razini bila je „Prva pomoć u slučaju prometnih nesreća“ te je GDCK Buje u partnerskom odnosu s nadležnom policijskom postajom Buje te lokalnom Autoškolom „Madcar“ a na inicijativu GDCK Buje organiziralo aktivnost vezanu uz situaciju prometne nesreće. Aktivnost se odvijala na Trgu J.B. Tita na kojemu se nakon simulacije priredio promotivni punkt na kojemu se moglo probati oživljavanje, te su se dijelili promotivni letci. U aktivnost bile su uključeni učenici srednjih škola.

Ujedno je to bila i prilika da se obilježi i Europski dan bez poginulih u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija, a dugoročni cilj mu je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu. Učenici srednjih škola su tom prigodom formirali brojku 0 čime su poslali poruku kako se zajedničkim snagama treba truditi broj poginulih svesti na minimum.

In primo piano

Skip to content