Prealoader

Galleria

CRVENI KRIŽ BUJŠTINE KREĆE NA EUROPSKO PREVENSTVO PRVE POMOĆI U RUMNJUSKU

Pubblicato: 09.09.2015.

Pred dvije godine točnije 05. listopada 2013. u Novigradu bilo je  održano Državno natjecanje seniorskih ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa. Na tom natjecanju sudjelovala je i seniorska ekipa prve pomoći  Crvenog križa Bujštine u sastavu – Mario Šimat, Hrvoje Kovačević, Dajana Bose, Benjamin Osmančević i Maja Martinčić, predvođeni vođom ekipe- Donatom Gnjatovićem. Ekipa prve pomoči pobijedila je na tom natjecanju i osvojila naslov državnog prvaka .

Ujedno to je bio i  povijesni uspjeh budući da je ekipa našeg Crvenog križa Bujštine ujedno i  prva ekipa prve pomoći s područja Bujštine koja je stekla pravo braniti boje svoje zemlje ali i svoje županije,  gradova Umaga , Buja i Novigrada i Općina Brtonigle , Grožnjana i Oprtlja na Europskom natjecanju koje će se održati između 10. -13- rujna 2015. godine  u Bukureštu (Republika Rumunjska).

Ovo je natjecanje iznimno važno zbog svog cilja, a to je edukacija mladih i unapređenje nacionalne doktrine prve pomoći. Nakon više od godinu dana vrlo zahtjevnih priprema članovi ekipe prve pomoči su doista do perfekcije naučili jednostavne načine spašavanja ljudskih života, počevši od transporta do bolnice. Njihove su pripreme temeljite i gotovo su dostigle  razinu laičkog medicusa, odnosno paramedicusa, kojima se u naprednom svijetu s razlogom daje velik značaj.

Ekipa prve pomoči Crvenog križa Bujštine natjecati će se u vrlo jakoj konkurenciji koju čine ekipe iz 28 europskih država. Ovim putem članovi ekipe zahvaljuju se svima koji su pomogli u realizaciji ovog vrlo vrijednog nastupa posebno djelatnicima Crvenog križa Bujštine,montoru Željku Napravniku , liječnicima,  Hrvatskom Crvenog križu, svim gradovima i općinama, donatorima a  posebno volonterima Crvenog križa Bujštine našim  neumornim  glumcima i šminkerima kojih je kroz godinu dana sudjelovalo gotovo stotinu čime su ostvarili ogroman broj volonterskih sati i omogućili kvalitetnu pripremu.


In primo piano

Skip to content