Veliki uspjeh bujskih mini rukometaša

Objava: 05.03.2013.

U nedavnoj prošlosti u svakom razgovoru sa rukometnim djelatnicima Buja,opravdanje za neuspješno okupljanje mladih u članstvo rukometnog kluba,bilo je pomanjkanje sportske dvorane u nekada lučonoši razvoja rukometa u bližoj i daljnjoj okolici. Izgradnjom dvorane i predajom na korištenje 2005.godine,pomaknut je taj nedostatak prostora ali sada je došlo na vidjelo,da je ipak najvažniji čimbenik-čovjek,stručnjak,animator i entuziasta .Mjenjali su se treneri raznog profila stručnosti i preporod je započeo uključivanjem Sergeja Martinovića, budućeg mladog profesora kineziologije.

U početku bilo je po običaju nepovjerljivih sugrađana, no upornost,stručnost, kao i podrška roditelja i mjesnog rukometnog kluba Buje 53,uvjetovalo je okupljanje i redovitim vježbanjem počeo se je vidjeti napredak..Novo oblikovane grupice mini rukometa uključile su se u županijsku ligu Istre,i počeli se pojavljivati na raznim turnirima diljem domovine i inozemstva.Nakon stečenog iskustva i kroz više poraza i manje pobjeda, počele su najave boljih i vedrijih dana za bujski rukomet.

Posebno je dobro krenulo u 2012.godini,sa ostvarenjima na 17.Kupu Istre,zatim na 12.Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Karlovcu (III mjesto).Na završnoj tablici ŽRL Istre dječaci i djevojčice su vice prvaci,a kao zaključak sezone uslijedio je nastup na 13.Kupu Zasavje (neslužbeno otvoreno prvenstvo Slovenije).

Bio je to festival mini rukometa, koji se igra u Sloveniji sa kožnatom loptom, a iz imena klubova vidi se koja je vrijednost nastupa i razultata na tom turniru.Učesnici iz Slovenije su bili:Celje Laško, Koper, Maribor, Trbovlje, Ormož, ŠR Celje, Radovljica, Slovenj-Gradec, Logatec, Krim, Vrhnika, Kozina i drugi, a iz Hrvatske Matulji, Umag, Buje i drugi.

DJEČACI 2002.godište-20 momčadi. Buje :Mokerc 10:9 Buje: Dol Hrastnik C 11:9 Buje: Dol Hrastnik A 13:12 Buje . Radovljica 12:5 Polufinale: Buje : Kozina 9:10 Za III-IV mjesto Buje . Matulji 9:13 Buje-Ivan JAKIĆ, Aron GJINI, Matija VELIĆ, Max MARIĆ, David ANTONINI, Dorian ŽALAC, Leo KOJČINOVIĆ, Ive ŠANTIĆ, Rocco SMOKOVIĆ, Ivor PERUŠKO, Ervin DELIĆ, Gabriel PARAĐIKOVIĆ. U najboljoj petorki turnira.IVAN JAKIĆ POREDAK: 1.JADRAN(Kozina) 2.ŠMARTNO A 3.MATULJI 2001 4.BUJE 53 DJEVOJČICE 2002.godište-9 momčadi. Buje-Dolomiti 8:5 Buje-Krim Mercator B 11:7 Buje-Krim Mercator A 11:5 Buje – Vrhnika 7:12 Polufinale: Buje-Zvezda Logatec 7:12 Finale: Buje – Vrhnika 12:11 (9:9) nakon izvođenja kaznenih udaraca. BUJE- Emili PERUŠKO, Valentina BILKIĆ, Ajla DELIĆ, Tina ZONTA, Elda BASARA, Ariana KERNJUS, Ilda BASARA, Franka BILKIĆ, Marika BOŽIĆ, Petra HRLIĆ. U najboljoj petorki uvrštene su:VALENTINA BILKIĆ i ARIANA KERNJUS. Trener:Sergej Martinović. POREDAK: 1.ŽRK BUJE (Cro) 2.ŽRK VRHNIKA (Slo) 3.RŠ SLOVENJ GRADEC (Slo) 4.RK ZVEZDA Logatec (Slo) Ovim uspjehom ŽRK Buje uvršteno u Zlatnoj knjizi pobjednika KUPA ZASAVJE.

Čestitamo na uspjehu u Hrastniku,gdje se održava Kup Zasavja i nadamo da će nas i ubuduće momčadi iz Buja razveseliti sa lijepim ostvarenjima.

Istaknuto

Skip to content