Treći Pogranični Okrugli stol za mir među lokalnim tijelima Italije, Slovenije i Hrvatske

Objava: 05.03.2013.

U srijedu, 04. studenog 2009., u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Buje, održan je Treći Pogranični okrugli stol za mir među lokalnim tijelima Italije, Slovenije i Hrvatske. Sastanak je organiziran slijedom već ranije održanih sastanaka u Općini Zgonik i Općini Dolina.

Pozdravni govor održao je Gradonačelnik Grada Buja koji je ujedno i domaćin Okruglog stola. Cilj sastanka je uspostavljanje suradnje i osnivanje „Pograničnog stola za mir“, te se na taj način nastoji promicati i jačati kapacitete civilnog društva, lokalnih zajednica i institucija na pograničnom području, uspostaviti nove veze između civilnog društva i lokalnih zajednica, zajednički poboljšati statute lokalnih tijela, županija i institucija, izgraditi i razvijati kapacitete pograničnih tijela, a sve radi bolje međusobne suradnje, ulagati na mlade putem edukacija i razvoja kulture, promicati savez među svim pograničnim tijelima i promicanje veće gospodarsko-političke suradnje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Italije i Slovenije, a sa našeg područja Gradonačelnik Grada Buja i zamjenica Gradonačelnika kao domaćini, te gradonačelnici i načelnici Novigrada, Umaga, Grožnjana, Oprtlja i Brtonigle.

Istaknuto

Skip to content