Guide e istruzioni

Pubblicato: 23.03.2013.

Poštovani posjetilji, dragi sugrađani, želimo vam dobrošlicu na web stranice Grada Buje.

Ovime Vas želimo upoznati s implementacijom smjernica dobivenih od Grada Buje kod izrade ovih web stranica, kao i s uputama za lakše pronalaženje traženih sadržaja.

Web stranice Grada Buje izrađene su suvremenim tehnologijama i temeljene na web dizajn standardima W3C XHTML/CSS.

Svi važni preglednici (browseri) su podržani (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer 8+, Opera, Safari…).
Jednostavan dizajn pospješuje izražaj sadržaja koji je u  prvom planu.
Oslanja se na dvije temeljne boje – sivu i bijelu, a korištene su  i crvena boja (siva, bijela i crvena su boje gradskog grba) te zelena boja (zelena Istra).
Za isticanje pojedinih informacija korištena je plava (“službena”) boja.

Izrađena je informacijska struktura koja posjetitelju omogućuje brzo pronalaženje željene informacije prema metodama i načelima web upotrebljivosti.  (Web upotrebljivost: upotrebljive web stranice su korisne i učinkovite kad posjetitelji brzo i učinkovito pronalaze željene informacije).

Kod informacijske strukture je najvažnija TRAŽILICA. Uočljiva je i ugrađena pri vrhu desno na svaku stranicu.
Obzirom na značajnu količinu informacija (razne vrste akata, obavijesti, itd.) koji se nalaze na ovim web stranicama, upućujemo posjetitelje na korištenje tražilice kako bi se sveobuhvatno upoznali sa željenim sadržajem.

Zahtjev za brzim pronalaženjem željene informacije dodatno je obrađen rješenjem ugradnje BRZIH LINKOVA na sve stranice.
Trenutno je izdvojeno 19 sadržaja. Isti su izdvojeni osnovom prosuđene važnosti. Međutim, oni nisu fiksni već će se mijenjati korištenjem analitike posjećivanja određenih sadržaja na ovim web stranicama i među brze linkove staviti točno oni sadržaji koji su najtraženiji tj. najposjećeniji.

U HORIZONTALNOJ NAVIGACIJI grupirani su sadržaji sukladno uputama Grada Buje.

1. Naslovnica:
– Izdvajaju se sadržaji koji su najvažniji i najaktualniji s linkovima koji vode ka kompletnoj informaciji.

2. Upoznaj Buje
– Pod ovom grupom nalaze se opće informacije o Bujama kroz povijest i danas.

3. Gradska uprava
– Sve informacije koje se odnose na lokalnu samoupravu i upravu.

4. Ustanove i institucije
– Kratke informacije vezane za ustanove i institucije na području Grada Buje.

5. ZA GRAĐANE
– Informacije direktno od koristi građanima Grada Buje – razni obrasci dostupni online itd., a posebno ističemo sadržaje u svezi prava građana na pristup informacijama.
(Posebno je važna informacija o Službeniku za informiranje te upućujemo posjetitelje ovih stranica na obraćanje istom kod potrebe za informacijama iz djelokruga rada Grada Buje.

Kako bi se građanima olakšala interakcija (komunikacija) s gradskom upravom ugrađen je kontakt obrazac pri dnu svake stranice a odnosi  se na konkretan sadržaj po kojem bi građani mogli imati upit prema ODREĐENOJ službenoj osobi u Gradu Buje.

6. Kontakt
– Svi važniji telefonski brojevi i e-mail adrese službenih osoba u Gradu Buje.

Preglednost korištenja navigacije je također dodatno obrađena na način da se dio navigacije koji se nalazi u padajućem meniju, ulaskom na stranicu određene grupe, dodatno prikazuje iznad brzih linkova.

Nadamo se da će ove web stranice ispuniti svoju svrhu, tj. da će učinkovito informirati građane o aktualnostima u Gradu Buje kao i olakšati komunikaciju građana s gradskom upravom.

Posjetilelje također molimo da gradu upute pitanja, prijedloge, pohvale i kritike vezane i  za ove web stranice, kako bi se iste doradile i na taj način omogućile potpuno ostvarenje svog cilja.

Hvala.

Administor:
Valeron design studio

In primo piano

Skip to content